visitgo.nl

Iedere zichzelf respecterende bestemming kan niet zonder state-of-the-art website. Niet zo gek ook, de wereld is steeds meer online! Dat de website van VVV Goeree-Overflakkkee verbetering kon gebruiken was wel duidelijk. Maar waar begin je bij het overhalen van een website? Het nieuws dat de database, waar we al jaren gebruik van maakte, eind 2020 zou stoppen bracht dit project voor Eilandmarketing in een stroomversnelling. In de korte zoektocht naar een partij voor de nieuwe website zijn we uitgegaan van 3 belangrijke uitgangspunten.

De bezoeker op 1

Een eiland dat zoveel te bieden heeft moet voor alle doelgroepen even zichtbaar zijn. Of je nu een natuurmens of een tijdreiziger bent, een sportfanaat of cultuurproever. Het moet snel helder zijn of Goeree-Overflakkee heeft wat jij zoekt.

80% van het bezoek is via een smartphone

Deze trend is al langer aan de gang, maar is voor de bezoekende gast inmiddels meer regel dan uitzondering. We hebben gekozen voor een mobile-first platform waardoor de gebruikservaring op mobiele telefoons niet onder doet voor het gebruik op een desktop computer.

We willen over drie jaar nog steeds een goede website

De afschrijvingstermijn voor een website ligt tegenwoordig onder de drie jaar. Dit terwijl de ontwikkeling van een nieuwe website een lang en kostbaar traject is. We hebben gekozen voor een platform dat is ontwikkeld door professionals op het gebied van toeristische websites. De kosten voor het up-to-date houden van het platform wordt gedeeld door 50+ bestemmingen en is hierdoor betaalbaar geworden.

Een vliegende start

Na een traject van 4 maanden stond de nieuwe website begin 2021 live! Dankzij een korte televisie campagne en een wat langere online campagne heeft de website een vliegende start gekregen. In de eerste 3 maanden vonden 80.000 unieke bezoekers hun weg naar visitgo.nl. Een stijging van 1200% ten opzichte van het jaar ervoor!

Een springplank naar jouw onderneming

Met deze bezoekersaantallen is het een geweldig medium om ook jouw onderneming onder de aandacht te brengen. Naast een eigen pagina op de website biedt het platform diverse mogelijkheden om nog zichtbaarder te worden voor jouw doelgroep. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om opgenomen te worden in een fiets- of wandelroute en een online ticketsysteem maakt het mogelijk om onderdeel te worden van een arrangement.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Neem contact op

Wil je meer informatie over het gebruik van ons logo, onze beeldbank of andere huisstijlelementen? Of wil je advies en ondersteuning bij jouw marketingactiviteiten als eilandpromotor? Neem dan contact op met Eilandmarketing voor het maken van een afspraak. We verwelkomen je graag in ons Inspiratiepunt, ’t Blaeuwe Huus, in Ouddorp.